­ ÇÖMLEK ETİ | Kültür Portalı

Çömlek Eti - Uşak

Çömlek Eti İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 Kilo Kuzu Budu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet kuru biber
  • 50 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam karabiber

Yapılışı:

Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayalım. Sonra yıkayıp süzgeçten geçirelim. Çömleği hafif ateşe koyalım ve tereyağını ısınan çömleğin içine atalım. Yağımız eridikten sonra etleri ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavuralım. Etimiz suyunu çekince salçasını ilave edelim. Salça ve eti kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edelim.Soğanı dörde bölüp içine atalım. Sarımsağı ekleyelim. Daha sonra biberleri ve toz karabiberi içine atalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım. Biraz tuz ilave edelim. Un ve sudan yapılmış hamurla çömleğin kapağı  kapatılır. Kor ateşte 3 saat pişirdikten sonra servise hazırlayalım.

Kaynak: Gülümser DEMİRER 

Görüntülenme Sayısı : 952    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Eylül 2019 Pazartesi