­ HAŞHAŞLI KATMER | Kültür Portalı

Haşhaşlı Katmer - Isparta

MALZEMELER                                          

4 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika

- 1,5 kg Un

- Yarım Çorba Kaşığı Tuz

- Aldığı Kadar Ilık Su

- 1 Orta Boy Kase Kavrulmuş Ezilmiş Haşhaş

- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

Hamur Mayası

YAPILIŞI

Un ile su hamur haline getirilir. İsteğe bağlı olarak hamur mayası da katılabilir. Başka bir kapta haşhaş ile sıvı yağ karıştırılır. Parçalara ayrılan hamur tek tek oklava veya merdane ile büyükçe açılır, haşhaş her tarafına eşit dağıtılacak şekilde sürülür. Rulo haline getirilen haşhaşlı hamur sac veya tavada üzeri yağlanarak kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2914    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı