­ MEZGİT BUĞULAMA | Kültür Portalı

Mezgit Buğulama - Ordu

Malzemesi: 1 kg. mevgit, 2 yeşil biber, 1 domates, 1/2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sıvı ve 1 yemek kaşığı tereyağ, bir tatlı kaşığı Yapılışı: Temizlenmiş, yıkanmış mezgit balığı tuzlanıp süzgeçte biraz bekletilir. Uygun ölçüde tepsiye koyulur. Suyu üzerine eklenir, domates püre halinde doğranır ve biberler tercih edilen boyutta üzerine doğranır. 5-10 dk. normal ateşte pişen yemeğe sıvı ve tereyağı konulur ve kapağı kapatılır. Ateşin altı açılır ve harlı ateşte 15-20 dk. pişirilerek sıcak servis yapılır. Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Deniz Ürünleri
Görüntülenme Sayısı : 631    Eklenme Tarihi : 28 Ağustos 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba