­ GÖVEÇLİ PİLAV | Kültür Portalı

Göveçli Pilav - Kütahya

Malzemeleri; 2 kg kuzu eti , 3 bardak pirinç , tereyağı , 3 bardak et suyu , 2 çorba kaşığı tuz. Hazırlanışı: Et haşlanıp göveçte fırına sürülür. Pirinç, 2 çorba kaşığı tuzla kaynar suda önceden ıslatılır. Et başka kaba alınır. Pirinç bolca yıkanır. 2 çorba kaşığı tereyağında hafif kavrulur. Göveçe yerleştirilir. Üzerine kızarmış kebap etleri koyulur. 3 su bardağı et suyu ilave edilerek, fırına verilir. Yarım saat fırında pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 2416    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı