­ KÖY BÖREĞİ | Kültür Portalı

Köy Böreği - Amasya

Köy Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg. un
  • Alabildiği kadar su
  • Tuz
  • 250 gr. tereyağ
  • 300 gr. kıyma
  • Kıyılmış maydanoz

Köy Böreği Nasıl Yapılır

Un, su ve tuz birlikte yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur 1,5 cm kalınlığında oklava ile açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sürülerek rulo şeklinde kapatılır. Rulo hamur üçe bölünür. 3 beze haline getirilir. 3 bezede ayrı ayrı oklava ile sini büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye açılmış hamur yerleştirilir. 1. ve 2. yufka yağlanarak kıyma, maydanoz kavurması ve 3 ncü yufka da yerleştirilir. Üzeri eritilmiş tereyağ ile yağlanır. Ocakta sini döndürülerek kızartılır. Böreğin altı kızartıldıktan sonra üstü aynı şekilde kızartılır ve servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1928    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı