­ EV HAMURAŞISI (TATAR) | Kültür Portalı

Ev Hamuraşısı (Tatar) - Isparta

• 3 çorba kaşığı kızarmış kaymak yağı
  • Bir kâse ezilmiş sarımsaklı süzme yoğurt
  • Su

Ev Hamuraşısı Nasıl Yapılır

Ateş üzerinde kaynamakta olan tuzlu suya hamur aşı eklenir. Tahta kaşıkla birbirine yapışmaması için birkaç kez karıştırılır. Yaklaşık sekiz, on dakika kadar haşlandıktan sonra bir tel süzgeçle süzülerek üzerine bol miktarda soğuk su gezdirilir. Haşlanıp suyu süzülmüş olan hamur aşı tencereye alınır ve üzerini bir parmak geçecek şekilde soğuk su doldurulup ateşe konulur. Suyu parmak yakmayacak kadar ısıtılınca ateşten alınır, bir kaşık kızartılmış kaymak yağı karıştırılarak yoğurtlanır. Kâselere konarak üzerleri kalan kızarmış kaymak yağıyla süslenir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2917    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2023 Cuma