Doğga (Toyga) Çorbası - Isparta
MALZEMELER
4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 25-30 dakika
- 1 Su Bardağı Bulgur
- 3 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Yumurta Sarısı
- Kızartılmış Kaymak Yağı veya Tereyağı
- 1 Çay Kaşığı Nane
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- Tuz
- 5 Su Bardağı Su
YAPILIŞI
Bulgur ayıklanıp yıkandıktan sonra tencerenin içerisine alınarak, 5 su bardağı et suyu ya da suda haşlanır. Bir tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılarak kısık ateşte 15-20 dakika çırparak kaynatılır. Pişmesine yakın içerisine tuz eklenir. Bulgur piştikten sonra çorba demlenmeye bırakılır. Kâselere boşaltılan çorbanın üzerine isteğe göre kızartılmış kaymak yağı veya tereyağı, karabiber ve nane ile süslenerek sıcak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Doğga (Toyga) Çorbası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2075
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe