­ DOĞGA (TOYGA) ÇORBASI | Kültür Portalı

Doğga (Toyga) Çorbası - Isparta

MALZEMELER                                                                                   

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 25-30 dakika        

  • 1 Su Bardağı Bulgur
  • 3 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Kızartılmış Kaymak Yağı veya Tereyağı
  • 1 Çay Kaşığı Nane
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Tuz
  • 5 Su Bardağı Su

YAPILIŞI

Bulgur ayıklanıp yıkandıktan sonra tencerenin içerisine alınarak, 5 su bardağı et suyu ya da suda haşlanır. Bir tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılarak kısık ateşte 15-20 dakika çırparak kaynatılır.  Pişmesine yakın içerisine tuz eklenir. Bulgur piştikten sonra çorba demlenmeye bırakılır. Kâselere boşaltılan çorbanın üzerine isteğe göre kızartılmış kaymak yağı veya tereyağı, karabiber ve nane ile süslenerek sıcak servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 483    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe