Tencerede Şiş Kebap - Kars
MALZEMELER •Kuşbaşı et 750 gr. •Soğan 3 adet •Domates 4-5 adet •Biber 7-8 adet YAPILIŞI: Domatesler orta büyüklükte parçalara ayrılır. Biberler üç parçaya bölünür. Soğanların parçalanmamasına dikkat edilerek domatesler gibi doğranır. Daha sonra hazırladığımız malzemeyi ve kuş başı etleri aynen şiş kebap yapar gibi çöplere bir et bir sebze gelecek şekilde dizilir. Hazırladığımız şişleri bir büyük kaşık tereyağı koyduğumuz genişçe bir tencerede iyice esmerleşinceye kadar çevrilir. Bütün şişler hazır olduğunda başka bir tencereye bir yada büyüklerine göre iki domates rendelenir. Bir biber ufak fuak doğranır. Birazda yağ eklenerek sos hazırlanır. Sonra hazırlanan şişlerde tencereye koyularak yarım saat kısık ateşte pişirilir.
Tencerede Şiş Kebap. Fotoğraf: Ocakbaşı (Kaygusuz) Restoran
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3171
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
20 Ekim 2017 Cuma