­ DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI | Kültür Portalı

Deniz Börülcesi Salatası - İzmir

Deniz kenarına yakın yerlerde, özellikle deniz suyunun gel git yaptıktan sonra suyun çekildiği yerlerde yetişen kendinden tuzlu, yabani bir bitkidir. Doğada mayıs ayından sonra görülmeye başlanır. İzmir'de bu bitki hem salata hem de meze olarak tüketilmektedir.

Deniz Börülcesi Salatası Malzemeleri Nelerdir

• 1 bağ deniz börülcesi
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Deniz Börülcesi Salatası Nasıl Yapılır

Bağ halinde satılan deniz börülcelerinin çamurlu olan kök kısımları kesilip, kalanları iyice yıkandıktan sonra kaynayan suya atılıp haşlanır. Börülceler yumuşayıncaya kadar, kapağı kapatılmadan haşlanır. Haşladıktan sonra, hem soğumaları için, hem de yeşil renklerini kaybetmemeleri için çok soğuk sudan geçirilir. Börülcelerin içindeki sert dalları sıyırılarak ayıklanır. Zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsakla hazırlanan sosla servis edilir.

Kaynak: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün mutfak kültürü konulu alan araştırmalarından derlenmiştir.

Görüntülenme Sayısı : 10463    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Ağustos 2022 Salı