­ EKMEK AŞI | Kültür Portalı

Ekmek Aşı - Isparta

Ekmek Aşı Malzemeleri Nelerdir                                                                             

 4 Kişilik – Pişirme Süresi: 15 dakika

  • Kızartılmış ekmek parçaları
  • 250 g kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 fincan sıcak su
  • Tuz

Ekmek Aşı Nasıl Yapılır

Ekmekler küçük parçalar halinde doğranarak fırında kızartılır, servis tabağının içine dizilir. Bir tavada kıyma ve soğan kavrulduktan sonra üzerine yumurta kırılıp katı olarak pişirilir ve su ilave edilerek iki veya üç dakika kadar kaynatılıp tabağın içindeki ekmeklerin üzerine dökülerek kapağı kapatılır. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kltür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2940    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2023 Cuma