Ekmek Aşı - Isparta
MALZEMELER
4 Kişilik – Pişirme Süresi: 15 dakika
- Kızartılmış Ekmek Parçaları
- 250 gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Yumurta
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Fincan Sıcak Su
- Tuz
YAPILIŞI
Ekmekler küçük parçalar halinde doğranarak fırında kızartılır, servis tabağının içine dizilir. Bir tavada kıyma ve soğan kavrulduktan sonra üzerine yumurta kırılıp katı olarak pişirilir ve su ilave edilerek iki veya üç dakika kadar kaynatılıp tabağın içindeki ekmeklerin üzerine dökülerek kapağı kapatılır. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kltür ve Turizm Müdürlüğü
Ekmek Aşı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1666
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe