­ EKMEK AŞI | Kültür Portalı

Ekmek Aşı - Isparta

MALZEMELER                                                                                  

 4 Kişilik – Pişirme Süresi: 15 dakika

  • Kızartılmış Ekmek Parçaları
  • 250 gr Kıyma
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Yumurta
  • 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Fincan Sıcak Su
  • Tuz

YAPILIŞI

Ekmekler küçük parçalar halinde doğranarak fırında kızartılır, servis tabağının içine dizilir. Bir tavada kıyma ve soğan kavrulduktan sonra üzerine yumurta kırılıp katı olarak pişirilir ve su ilave edilerek iki veya üç dakika kadar kaynatılıp tabağın içindeki ekmeklerin üzerine dökülerek kapağı kapatılır. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kltür ve Turizm Müdürlüğü

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 405    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe