­ PATLATMA | Kültür Portalı

Patlatma - Ankara

Patlatma Malzemeleri Nelerdir? 

  • 5 adet patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 sivri biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Patlatma Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar közlenir Közlenen patlıcanlar soğuduktan sonra soyulup, ince ince doğranır. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber, domates, maydanoz, sıvı yağ, karabiber, pul biber, tuz eklenip, karıştırılır. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 1360    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Eylül 2019 Çarşamba