Saçaklı Mantı - Balıkesir
Saçaklı Mantı Malzemeleri Nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet tavuk
- 5 yemek kaşığı tereyağ
Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır?
Yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır.
Kaynak: http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.
Saçaklı Mantı
Görsel Sahibi: Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4681
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
10 Haziran 2020 Çarşamba