­ CİFNE | Kültür Portalı

Cifne - Isparta

Cifne Malzemeleri nelerdir?                                                                                   

4-6  Kişilik – Pişirme Süresi: 40 dakika

  • 2 Kase Kurutulmuş Taze Fasulye (Tercihen Şeker Fasulye)
  • 2 Çorba Kaşığı Kuru Kıyma
  • 8-10 Parça Domates Kurusu
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ  
  • 1 Çay Kaşığı Tuz 
  • 2-3 Su Bardağı Su

Cifne nasıl yapılır?

Kurutulmuş olan taze fasulye ve domates kurusu ayrı ayrı 5-6 saat önceden soğuk suda bekletilir. Fasulyeler bol suda haşlanır ve süzülür. Diğer taraftan kısık ateşte tencerede kıyma eritilir. Yemeklik doğranan kuru soğan ile kavrulur. Salça da kavrulduktan sonra su ilave edilir. Islatılan domates kurusu ilave edilir. Özleştikten sonra haşlanan fasulye ilave edilerek yaklaşık yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. Genelde yufka ve kuru soğan ile birlikte tüketilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Görüntülenme Sayısı : 1865    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba