­ HOMAÇA | Kültür Portalı

Homaça - Ankara

Homaçanın Tarihçesi

Homaça, Çubuk ilçesinde düğünlerin baş yemeğidir.

Homaça İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 2 kg et (Kemikli et)
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kaşık tereyağı 

Homaça Nasıl Hazırlanır? 

Etler tereyağında hafif kızartılarak bir bez parçası üzerine alınır (Yağı ve kanı süzülsün diye). Daha sonra etler tekrar tencereye konur ve üzerine hafif üstünü geçecek kadar sıcak su konulur. Biraz kaynar ve o su dökülür. Tekrar etlerin üzerine sıcak su konulur. Patates, soğan ve pul biber eklenerek kaynamaya bırakılır. Bu işlem düdüklü tencerede yapılırsa 30 dakika yeterlidir.

Kaynak: Sevil ÖNAL (Çubuk), Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 5108    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Mayıs 2019 Cuma