­ ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması - Ankara

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 dizi kurutulmuş biber
  • 500 gram pirinç
  • 4 adet kuru soğan
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ maydanoz
  • Nane Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Salça

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır?

4 orta boy kuru soğan doğranıp zeytinyağı ilave edilerek kavrulur. Üzerine salça eklenir. Yıkanan pirinç ilave edilir ve biraz kavrulur. Kavrulan pirinç ocaktan indirilir ve nane, kırmızıbiber, karabiber konularak karıştırılır. İstenilirse yarım limon konulup biraz bekletilir. Bu arada ayrı bir tencerede haşlanan biberlerin içine hazırlanan malzeme konulur. Üzeri domatesle kapatılıp kısık ateşte pişirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 2597    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Eylül 2019 Çarşamba