­ BAMYA YEMEĞİ | Kültür Portalı

Bamya Yemeği - Isparta

Bamya Yemeği Tarifi (6-8 Kişilik)                                                                               

Pişirme Süresi: 30 dakika

Bamya Yemeği Malzemeleri Nelerdir?

  • 500 gr Taze Bamya ya da 200 gr Kurutulmuş Bamya                     
  • 250 gr Kuşbaşı Et     
  • 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan                                                   
  • 2 Adet Domates                                                             
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 2 Salkım Koruk ya da Yarım Limon Suyu
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı  
  • Su

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Tencerede kuşbaşı etler sıvı yağda sotelenir. İçine tereyağı ilave edilir. Soğanlar ve biberler ince ince doğranıp tencereye eklenerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Domateslerin kabuğu soyulup rendelendikten sonra karışıma ilave edilir. Karışımın üzerine çıkacak şekilde su ve limon suyu veya koruk suyu ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

Eğer bamya kurutulmuş ise ayrı bir tencerede haşlanıp suyu süzülerek kaynayan suya ilave edilir. Bamya taze ise tencereye doğrudan konulur. Tencerenin ağzı kapatılarak yaklaşık 30 dakika pişirilir. İsteğe bağlı olarak iki diş sarımsak katılabilir. Koruk suyu bulunmadığı zaman limon tuzu da kullanılabilir. Tencerenin ateşi söndürüldükten sonra hemen ocaktan indirilmez. 5-10 dakika buharı ile bekletilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1241    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba