­ PİŞİ | Kültür Portalı

Pişi - Afyonkarahisar

Malzemeler: 1 adet ekmek hamuru 1 su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: Hamur, yumruk büyüklüğünde parçalara bölünür. Bu parçalar, parmak uçları yağa batırılarak ve bastırılarak tabak büyüklüğünde yassıltılır. Hamura çörek otu da eklenebilir. Çatalla birkaç yerinden delinerek derin bir tavada, kızgın yağda arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Not: Pişi Regaip Kandili'nde yapılan bir hamur işidir. Hemen hemen her evde yapılır ve komşulara dağıtılır. Peynir, zeytin, turşu, helva, reçel ve pekmezle birlikte servis edilir.
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1118    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba