­ TAHİNLİ PİDE | Kültür Portalı

Tahinli Pide - Isparta

MALZEMELER  

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 40 dakika                                   

Hamuru:

- 1 kg Un

- 1 Tatlı Kaşığı Tuz

- 1 Küçük Çay Bardağı Sıvı Yağ

- Aldığı Kadar Su

İç Harcı:

- 1 Kâse Ezilmiş Haşhaş

- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

- 1 Yumurta

YAPILIŞI

Geniş bir kâsenin içinde ezilmiş haşhaş ve bir su bardağı yağ karıştırılarak hazır hale getirilir.

Geniş bir kabın içine un elenir. Üzerine tuz, yağ, ilave edilerek, ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur oklavayla ekmek tablası üzerinde yufka şeklinde açılarak üzerine ezilmiş haşhaş sürülerek hamursuz gibi rulo şeklinde sarılır. Hafif yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine dolayarak yerleştirilir.

Üzerine yumurta sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1836    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı