­ OĞLAK YAHNİ | Kültür Portalı

Oğlak Yahni - Muğla

Malzemeler: -1,5 kg. kemikli oğlak eti -500 gr. arpacık soğan -1 su bardağı haşlanmış nohut -2 çorba kaşığı domates salçası -1 çorba kaşığı kırmızı toz biber -1/2 su bardağı zeytinyağı -Tuz -Su Yapılışı: Etler iri parçalar halinde doğranır, ocağa alınan bir tencerede suyunu bırakıp-çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince, zeytinyağı konur, biraz da yağda kavrulur. Salça ve kırmızı toz biber de eklenip kavrulduktan sonra üzerini kapatacak seviyede sıcak su ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Kaynayana kadar ateş harlı olmalıdır. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır. Kaynayan yemeğe önce arpacık soğanlar sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Yemeği karıştırırken, soğanların bütünlüğünü bozmamaya dikkat edilir. Gerekirse yeniden sıcak su eklenir. İndirmeye yakın tuz atılır, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Servis ederken üzerine, tercihe göre karabiber serpilir. Yanında pilav iyi gider.
Görüntülenme Sayısı : 2789    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi