­ KABALAK YOĞURTLAMASI | Kültür Portalı

Kabalak Yoğurtlaması - Giresun

Malzemeler:

1 bağ kabalak, 1/2 kg. yoğurt, 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 adet sarımsak ve tuz.

Hazırlanışı:

Kabalakların gövdelerindeki ince zar soyularak yıkanır ve haşlanır. Haşlanmış kabalak küçük küçük doğranır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Doğranan kabalakların üzerine eklenir. Arzu edilirse tereyağ eritilip sos olarak üzerinde gezdirilebilir. Afiyet Olsun...

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 692    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2018 Salı