­ KUYU KEBABI | Kültür Portalı

Kuyu Kebabı - Karabük

Kuyu Kebabı Tarifi

Safranbolu'nun Güney bölgesinde yapılan bir kebap türüdür. Özel şekilde yapılmış kuyular odun yakılarak hazırlanır. Kuzular kancalarla kuyuya sallandırılır. Üzeri kapatılarak çamurla sıvanır. Kendi buharı ile piştikten sonra parçalanarak servis yapılır.

Kuyu Kebabı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

-1 Kuzu

-Baharat ve tuz

Kuyu Kebabı Nasıl Yapılır? 

1 kuzu özel hazırlanmış kuyuya kancalarla sallandırılır. Kuyunun üzeri kapatılarak çamurla sıvanır. Kendi buharı ile piştikten sonra parçalanarak sıcak servis edilir. 
Not: Kuyuda önceden odun yakılarak köz haline getirilir. 
Görüntülenme Sayısı : 1922    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba