­ AMASYA BAT YEMEĞİ | Kültür Portalı

AMASYA BAT YEMEĞİ - Amasya

• 100 gr. döğülmüş ceviz • 5 adet taze soğan • 1 adet orta boy kuru soğan • 1 çay bardağı düğü • 1 yemek kaşığı domates salçası • Bir tutam kırmızı pul biber • 1 su bardağı su Yapılışı: Döğülmüş ceviz, ince kıyılmış kuru ve taze soğan, domates salçası, kırmızı biber, tuz, düğü (köftelik bulgur) su derince bir kapta karıştırılır. Salamura yaprakların arasına sarılarak veya ekmek banarak yenir. Yapılması kolay ve doğal gıdalardan oluşan iştah açıcı bir yemektir.
Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1602    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba