­ KATMER | Kültür Portalı

Katmer - Afyonkarahisar

• 50 g don yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 g haşhaş

Katmer Nasıl Yapılır

Sıvıyağ içerisine donyağı konularak eriyinceye kadar ısıtılır. Haşhaş bir miktar sıvı yağ ile karıştırılıp bir kenara alınır. Un, tuz ve ılık su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Üzeri ıslak bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamurdan büyükçe bezeler yapılır. Her beze baklava yardımıyla büyükçe açılır. Üzerine hazırlanmış yağ ve haşhaş karışımı sürülür. Hamur rulo haline getirilip küçük parçalar halinde kesilir. Elde edilen parçalar oklava ile yaklaşık 30-35 cm çapında açılır. Kızgın sacda ya da teflon tavada her iki tarafı çevrilerek ve hafifçe yağlanarak kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Kaynak: Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018

Görüntülenme Sayısı : 3416    Eklenme Tarihi : 18 Eylül 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba