­ KELEM DOLMASI (LAHANA DOLMASI) | Kültür Portalı

Kelem Dolması (Lahana Dolması) - Eskişehir

Lahanalar bir tencerede tuzlu suda erimeyecek şekilde haşlanır suyu süzülüp sıkılır. 1 cm. eninde boyuna ince şeritler halinde getirilir. Ayrı bir kapta soğan rendelenir. Kıyma, bulgur, salça, tuz, karabiber ile bir avuç su katılarak içi yoğrulup hazırlanır. İçten fındık büyüklüğünde parçalar alınıp şerit haline getirilmiş lahanalara döndürerek sarılır. Pişeceği tencerenin dibine acı biber çıtlatılıp yerleştirilir. Dolmalar dizilip kenarlarına sarmısaklar konur. 1 su bardağı su konup kısık ateşte pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 1966    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma