­ KÜNCÜLÜ GÖMME | Kültür Portalı

Küncülü Gömme - Elazığ

KÜNCÜLÜ GÖMME MALZEMELER: HARCI İÇİN: 7 adet orta boy kuru soğan 1 çay bardağı bulgur (ıslatılmış) 3 yemek kaşığı küncü Tuz – Reyhan HAMURU İÇİN: Un (yeteri kadar), Tuz ve Su HAZIRLANIŞI: Önce hamur yoğrulur. Sonra bir tencerenin içine biraz yağ koyulup ince kıydığınız soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra küncü, bulgur, tuz ve reyhan ilave edilerek iyice karıştırılır. Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler koparılıp tek tek açılır. Tepsinin altı yağlanır ve açılan her yufkanın arasına harcı azar azar serpiştirilir. Bu işlemler bittikten sonra hamuru kare şeklinde kesilip üzerine biraz sıvı yağ gezdirilip fırına atılır. Üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 3433    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma