­ YOĞURTLU KEBAP | Kültür Portalı

Yoğurtlu Kebap - Kilis

• yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz (biri yoğurda, biri ete)
  • 5 pide ekmek

Yoğurtlu Kebap Nasıl Yapılır

Etin içerisine tuz, karabiber konur, yoğrulur. Limon büyüklüğünde parçalar alınarak oruk gibi şişlere takılır. Mangalda kömür ateşinde pembeleşene kadar pişirilir. (Et yoğrulduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlanıp fırın tepsisine dizilerek 250 derecede pembeleşene kadar pişirilebilir.) Etler şişten çıkarılır. 2 parmak eninde doğranır. Sarımsaklar ayıklanır, yıkanır, 3 cm eninde doğranır. Çelik bir tencerede yağ ısıtılır. Sarımsaklar yağa ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Etler eklenerek 1-2 defa çevrilir. Ateşten alınır.Ekmekler kuşbaşı doğranır. Bir tepsiye bir iki kat dizilir. Sarımsak tuzla ezilir. Yoğurda karıştırılır. Pide ekmeklerin üzerine yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine sarımsaklar ve et dizilir. Tepsi birkaç dakika ateş üzerinde veya fırında tutulur.Üzeri karabiber ve kıyılmış maydanozla süslenir.

NOT: Bu kebapta sarımsak yerine kıska soğanda kullanılabilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 1135    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2023 Çarşamba