­ BUĞDAY DİŞ (TOP-GÖCE) TARHANA | Kültür Portalı

Buğday Diş (Top-Göce) Tarhana - Isparta

MALZEMELER                                                                               

- 3,5 kg Çekilmiş Buğday (Yarma)                                                              

- 3 kg Süzme Yoğurt

- 2 Çorba Kaşığı Tuz

- 4 litre Su 

YAPILIŞI

4 litre su ve 2 kg yoğurt ayran kıvamına getirilir. Buğday ilave edilerek ocakta karıştıra karıştıra kaynatılır. Lapa kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuzu eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kalan yoğurtla birlikte yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak şekil verilir, temiz bezlerin üzerine serilerek 2-3 günde kurutulur.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Görüntülenme Sayısı : 2368    Eklenme Tarihi : 30 Mart 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 30 Mart 2018 Cuma