­ NİYORİS SKALİ (ERİK EKŞİLİ VE SARIMSAKLI TAVUK) | Kültür Portalı

Niyoris Skali (Erik Ekşili ve Sarımsaklı Tavuk) - Düzce

Malzemeler:

  • 1 kg tavuk budu (İsteğe göre tavuğun kanadı da olabilir.)
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • Yeteri miktar su

Hazırlanışı:

Tavuk butları bir tencere içerisinde yarım kahve fincanı su eklenerek kavrulur. Daha sonra üzerine tereyağı ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. İki su bardağı suda inceltilmiş erik ekşisi de eklenerek kavrulan tavukların üzerine dökülür. 10-15 dakika daha bu şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edilir.

Hazırlanış Süresi: 30 dakika, 4-6 kişilik

Not: Arzu eden pişme esnasında üzerine pul biber de ilave edebilir.

Görüntülenme Sayısı : 881    Eklenme Tarihi : 07 Ağustos 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Ağustos 2018 Çarşamba