­ DOMATES SALATASI | Kültür Portalı

Domates Salatası - Adıyaman

Domates Salatası Tarifi

Adıyaman yöre mutfağında kendine özgü çok sayıda salata türü mevcuttur. yörede bu yardımcı yemekler için son yıllarda salata tabiri kullanılmaya başlanmış olsa da eskiden salata tabiri yerine "manca, bostanive hurd" gibi tabiler kullanılırdı. Adıyaman yöre mutfağında  çok bilindik sebzeli salataların yanında yaban otlarıyla yapılan  ve tamamen yöreye özgü salata türleri mevcuttur.

Domates Mancası Malzemeleri Nelerdir? (6 kişilik)

  • Domates: 1 Kg
  • Soğan: (Orta boy) 2 Baş
  • Maydanoz: 1 Demet
  • Zeytinyağı: 1 Kahve fincanı
  • Nar ekşisi: 1 Kahve fincanı
  • Tuz: Yeteri kadar

Domates Mancası Nasıl Yapılır?

Domatesler doğranır, ince kıyılmış soğan ve maydanozla harmanlanır. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz katılarak karıştırılır ve servis yapılır.

Not: İsteyen 1 adet acı yeşil biber de doğrayabilir ama salatanın aslında yeşilbiber kullanılmaz.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 1509    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Mayıs 2019 Perşembe