­ KATMER | Kültür Portalı

Katmer - Çorum

10-12 adet 8 su bardağı esmer un Yarım su bardağı kepek Ekşi maya(ya da 10 g yaş maya) 200 g tereyağı 4 su bardağı ılık su(yarısı süt de olabilir) 1 yemek kaşığı dolusu tuz Harç için: 1,5 su bardağı çekilmiş haşhaş 2/3 su bardağı zeytinyağı 1,5 yemek kaşığı dolusu toz şeker Su,süt ve maya karıştırılır. Unu,kepeği ve tuzu eklenip yoğurulur,10-15 dk dinlendirilir. Mayalanınca iki yumurta büyüklüğündeki hamur unlu tezgahta tabak büyüklüğünde açılır. Yumuşamış tereyağı ile yağlanır. Harç malzemeleri karılır ve hamurun üzerine bir kaşık dökülür,yayılır. Hamur,elle kenarlarından çekilerek inceltilip rulo yapılır;kendi etrafında burulur. Tüm hamur bitene dek aynı şekilde hazırlanır. İlk yağlanan bezeden başlanarak her biri servis tabağı büyüklüğünde açılır,kızgın sac üzerinde arkalı önlü yağlanır. Pekmez ile servis edilir.
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2688    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Haziran 2017 Cuma