Katmer - Çorum
10-12 adet
8 su bardağı esmer un
Yarım su bardağı kepek
Ekşi maya(ya da 10 g yaş maya)
200 g tereyağı
4 su bardağı ılık su(yarısı süt de olabilir)
1 yemek kaşığı dolusu tuz
Harç için:
1,5 su bardağı çekilmiş haşhaş
2/3 su bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Su,süt ve maya karıştırılır. Unu,kepeği ve tuzu eklenip yoğurulur,10-15 dk dinlendirilir. Mayalanınca iki yumurta büyüklüğündeki hamur unlu tezgahta tabak büyüklüğünde açılır. Yumuşamış tereyağı ile yağlanır. Harç malzemeleri karılır ve hamurun üzerine bir kaşık dökülür,yayılır. Hamur,elle kenarlarından çekilerek inceltilip rulo yapılır;kendi etrafında burulur. Tüm hamur bitene dek aynı şekilde hazırlanır. İlk yağlanan bezeden başlanarak her biri servis tabağı büyüklüğünde açılır,kızgın sac üzerinde arkalı önlü yağlanır. Pekmez ile servis edilir.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3988
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
23 Haziran 2017 Cuma