­ ARABAŞI ÇORBASI | Kültür Portalı

Arabaşı Çorbası - Ankara

MALZEMELER 1 adet küçük parçalar halinde ayıklanmış piliç 2 bardak un 4 kaşık yağ 4 bardak tavuk suyu 1 kaşık salça ya da 3 domates Yeterince acı kırmızı biber Tuz YAPILIŞI Hamuru için: Bir tepside iki bardak elenmiş un bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritilir. Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılır. Tepsiye düzgünce yayılır ve soğutulur. Evvelden temizlenmiş piliç bütün olarak haşlanır. Eti iyice yumuşatılır. Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır. İki bardak un hafifce kavrulur. Üzerine tuz ve dört bardak tavuk suyu, acı kırmızı biber katılır, karıştırılır, kaynatılır. Böylece çorba hazırlanmış olur. Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak katılır. Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesi sininin ortasına yerleştirilir. Servise hazır olan arabaşının hamuru önce kaşığa alınır, daha sonra çorba kasesine daldırılarak içilir. Hamur çorba kasesi içerisine düşürülmemelidir. Düşüren sonraki arabaşı çorbasını yapmak üzere cezalandırılır.
Çorba
Görüntülenme Sayısı : 1555    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe