­ BİZANS YAPI KALINTISI (I.DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI) | Kültür Portalı

BİZANS YAPI KALINTISI (I.Derece Arkeolojik Sit Alanı) - Düzce

Adı BİZANS YAPI KALINTISI (I.Derece Arkeolojik Sit Alanı)
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Akkaya Köyü
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Akkaya Köyü
Diğer Özellikler
Genel Tanım Bizans Yapı Kalıntısı Doğu Roma Dönemine aittir. I. Derece Sit Alanıdır. Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Akkaya Köyü, Çakbeli deresi doğusunda Düzce-Karadeniz Ereğli karayolunun 40. km. sinde yolun güney kenarında yer almaktadır. Zeminde Doğu Roma Dönemine ait duvar kalıntıları, tuğla ve seramik parçaları bulunmaktadır.
Ekler -
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 02.04.2004 tarih ve 9070 sayılı kararı.
Revizyon -
Hazırlayanlar Yunus Reyhan TAŞÇIOĞLU-Arkeolog (Eski Konuralp Müze Müdürü) Ayşe KAYA-Sanat Tarihçisi Habib YILDIZ-Arkeolog İbrahim ARCAGÖK-Arkeolog Züleyha KARTAL ÖNEMLİ-Arkeolog Uğur DEMİR-Antropolog Nuray AYGÜN-Büro Personeli
Potansiyeli Durumu -
Önerilen Koruma I. Derece Arkeolojik Sit Alanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 855    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba