­ ÇÜRÜTME | Kültür Portalı

Çürütme - Kilis

• 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kızartma için)

Çürütme Nasıl Yapılır

Zeytinyağı çelik bir tencerede ısıtılır. 5 diş sarımsak soyulur, bütün olarak yağda pembeleştirilir. Salçalar ilave edilerek bir iki kez daha karıştırılır. Soğutulur. Üzerine 5 - 6 su bardağısu ilave edilir.Tuz ve koruk suyu konur, kaynatılır. Ekmekler bir lokmalık kırılır. Süzgeçte yıkanarak suyu süzülür. Kaynayan suya ilave edilir. Ekmekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Nane ve dövülmüş 3 diş sarımsak ilave edilir. (Arzu edilirse ekmek aşına yumurta da konulabilir.) Nane ve sarımsakla birlikte 2 yumurta kırılarak kapak kapatılır. Yumurtalar katılaşıncaya kadar karıştırılmadan 5-6 dakika pişirilir (Yumurta katılaşınca kaşıkla parçalanarak karıştırılır.) Bir taşım kaynatılıp ateşten alınır.

Kaynak: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 590    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2023 Salı