­ KETE | Kültür Portalı

Kete - Ardahan

Malzemeleri:

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
7 kaşık tereyağı

Hazırlanışı:

Tereyağının iki kaşığı ile yarım su bardağı un kavrulur, böylece iç hazır edilir. Kalan un ve yağa süt, tuz ilave edilir. Buna sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya eklenir, hamur yapılır. Yaklaşık bir saat bekletilen hamur altı parçaya bölünür. Her bir parçanın ortası açılır ve içine kavrulmuş un konulur, tekrar kapatılır. Yağlanmış tepsiye ters şekilde konduktan sonra elle yassıltılır, üzeri çatalla delinir. Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırına verilir.

Kaynakça: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Anadolu Yemek Sanatı Kitabı, 2018 

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1173    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2018 Pazartesi