­ GELİNCİK BORANİSİ | Kültür Portalı

Gelincik Boranisi - Isparta

MALZEMELER                                                                                   

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika    

  • 1 kg Gelincik Otu
  • 1 Küçük Kâse Bulgur
  • 1 Kâse Ezilmiş Süzme Yoğurt
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı
  • Tuz
  • Su

YAPILIŞI

Gelincik otları ayıklanıp doğrandıktan sonra bol suda yıkanarak suyu süzdürülür. Yayvan bir tencere içerisinde, üzerine yeterli miktarda su dökülüp, ateşe konularak kaynatılır. Gelinciğin pişmesine yakın, içine bulgur ve boraninin sakız kıvamında olması için, çok az suyla ayran kıvamına getirilmiş bir kaşık un ilave edilir. Hafif suyu kalıncaya kadar pişirilip, ateşten indirilir. Biraz soğuyunca içine bir kaşık kızartılmış kaymak yağı ve yoğurt katılarak karıştırılır. Tabağa konularak üzeri kızartılmış kaymak yağı ile süslenip servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1040    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe