Gelincik Boranisi - Isparta
MALZEMELER
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika
- 1 kg Gelincik Otu
- 1 Küçük Kâse Bulgur
- 1 Kâse Ezilmiş Süzme Yoğurt
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı
- Tuz
- Su
YAPILIŞI
Gelincik otları ayıklanıp doğrandıktan sonra bol suda yıkanarak suyu süzdürülür. Yayvan bir tencere içerisinde, üzerine yeterli miktarda su dökülüp, ateşe konularak kaynatılır. Gelinciğin pişmesine yakın, içine bulgur ve boraninin sakız kıvamında olması için, çok az suyla ayran kıvamına getirilmiş bir kaşık un ilave edilir. Hafif suyu kalıncaya kadar pişirilip, ateşten indirilir. Biraz soğuyunca içine bir kaşık kızartılmış kaymak yağı ve yoğurt katılarak karıştırılır. Tabağa konularak üzeri kızartılmış kaymak yağı ile süslenip servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Gelincik Boranisi
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1457
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe