­ ÖKÜZGÖZÜ ÜZÜM | Kültür Portalı

Öküzgözü Üzüm - Elazığ

Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en fazla çeşit ve kalitede üzüm yetiştiren şehridir. Yetiştirilen üzümler, cins ve kalite bakımından çok çeşitlilik arz eder. Yöre insanı çok sayıdaki üzüm çeşidini değişik isimlerle adlandırmıştır.

İlin önemli ürünleri arasında bulunan üzüm üretimi son derece gelişmiş olup, özellikle yörede yetiştirilen Elazığ bağlarının hem göze hem de damağa hitap eden Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden yapılan Buzbağı Şarabı, Avrupa ve iç pazarda büyük bir beğeni toplamış ve düzenlenen yarışmalarda hemen hemen her yıl altın ve gümüş madalyalar ile ödüllendirilmiştir.

Elazığ Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 17444    Eklenme Tarihi : 16 Şubat 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2022 Pazartesi