­ PATLICANLI KAPAMA | Kültür Portalı

Patlıcanlı Kapama - Denizli

MALZEMELER: • Pirinç • Patlıcan • Et • Yeşil biber • Domates • Yağ • Kuru nane • Karabiber, tuz

 

HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar uzun uzun dilip kızartılır ve sonra tencereye sıralanır. Etler kavrulup, içine yeşilbiber ve domatesler ilave edilir. Üzerine karabiber ve nane eklenir karıştırılır. Daha sonra pirinç koyup üzeri patlıcan ile kapatılır. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Ayşe KANSIZ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1354    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2017 Cuma