Maacır Tarhanası - Denizli
MALZEMELER: • 2 yemek kaşığı sıvıyağ • 200 gr. Kıyma • 1 yemek kaşığı salça • 1 su bardağı tarhana • 2 diş sarımsak • 1 silme yemek kaşığı tuz • 2 adet kuru biber • 1 yemek kaşığı margarin • 2 litre su
HAZIRLANIŞI: Sıvı yağ ile kıyma bir tencerede kavrulur. İçine salça ilave edilerek karıştırılır. Üzerine soğuk su eklenir. Kaynamasına yakın içine tarhana ilave edilir. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca dövülmüş sarımsak, kuru biber ve tuz eklenir ve 30 dakika kaynatılır. Son 5 dakikasında margarin ilave edilir. SERVİS: Sıcak olarak sade veya doğranmış macur ekmeğinin üzerine dökülerek servis yapılır. Tarif: Münevver ALTINTAŞ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2163
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
03 Kasım 2017 Cuma