­ DOMATES DOLMASI | Kültür Portalı

Domates Dolması - Isparta

Domates Dolması İçin Gerekli Malzemeler: (6-8 kişilik)                                                                                    

  • 1 kg Domates
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 250 gr Kıyma
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Çorba Kaşığı Salça
  • 1,5 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Karabiber, Kimyon, Nane
  • Tuz
  • 1 Su Bardağı Su

Domates Dolması Yapılışı:

Domatesler temizlenip içleri boşaltılır. Doğranmış soğan, kıyma, pirinç, maydanoz, bir miktar yağ, tuz ve baharatlar yoğrulur. Hazırlanan iç malzeme, domateslerin içlerine doldurulur, tencereye dizilir. Sıvıyağ ve sıcak suda eritilen salça tencereye dökülür. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1000    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2020 Çarşamba