­ SIRIN | Kültür Portalı

Sırın - Elazığ

MALZEMELER: 1 kg un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı maya, su, 2 kg yoğurt, 6 diş sarımsak, 250 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI : Karıştırma kabına un, maya ve tuz konulur. Alabildiği kadar su azar azar eklenerek iyice yoğrulur. İyice yoğrularak hazırlanan hamur, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezelerden orta büyüklükte yufkalar açılarak kızgın sac üzerinde pişirilir. Pişirilen yufkalar rulo şeklinde düzgün katlanarak 2 cm eşit büyüklükte kesilir, tepsi veya tabak içerisine dik olarak özenle dizilir. Önce yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı serpilir. Sonra yoğurt ile dövülmüş sarımsak karıştırılır ve hazırlanan yağlı yufkaların üzerine dökülür. Daha sonra bir tava içerisinde eritilerek kızaran tereyağı üzerine dökülerek servis yapılır.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1950    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2017 Çarşamba