Madımak Yemeği - Giresun
1/2 bağ madımak, 250 gr kuşbaşı et, 1 çay bardağı bulgur, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyeğ, 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, su, HAZIRLANIŞI: Kuşbaşı et suyunu çekinceye kadar pişirilir. Yağ, doğranmış soğan ve salça ilave edilir. üsrüne su ilave edilerek kaynatılır. Etler pişince bulgur ilave edilerek bir süre daha kaynatılır, son olarak madımak ilave edilir. Tuz ve biber eklenerek 5-10 dk daha pişirilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun.. Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1017
Eklenme Tarihi :
08 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
16 Ekim 2017 Pazartesi