­ KUZU TAS KAPAMA | Kültür Portalı

Kuzu Tas Kapama - Denizli

MALZEMELER : • 150 gr kuyruk yağı • 1 kilo kemikli kuzu eti • 2 adet patates • 2 adet kuru soğan • Yarım su bardağı nohut • 2 su bardağı pirinç • Yeterince tuz, karabiber HAZIRLANIŞI : Emaye bir saklama kabının tabanına soyulmuş patates ve soğanlar koyularak tuz ve karabiber ilave edilir. Üzerine kemikli kuzu etleri sıkıca, üst kısma etin yağlı kısmı gelecek şekilde yerleştirilir. Bu saklama kabı içindeki malzemelerle birlikte geniş bir pilav tenceresine ters çevrilerek kapatılır. Ters kapatılan kabın üzerine yıkanmış temiz ağırca bir taş koyulur. Nohut yıkanarak ters kapanan saklama kabının etrafına dağıtılır. Tencerenin içine yeterince su koyularak nohutlar pişene kadar kaynatılır. Daha sonra tenceredeki kaynamış suya, suda ıslatılmış pirinç ilave edilir. Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatılmaya devam edilir. Pilav piştikten sonra üzerindeki taş alınıp tencerenin kapağı kapatılarak pilavın demlenmesi için 10 dakika bekletilir. Yemek pişirilmiş olduğu tencereden servise uygun bir tepsiye ters çevrilerek pilav kenarda, etli kısım ortada kalacak şekilde servise sunulur. SERVİS : Yemek sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Ülkü YILDIRAN Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Görüntülenme Sayısı : 2331    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe