­ ANALI KIZLI | Kültür Portalı

Analı Kızlı - Adana

• 2 kaşık salça
  • 2 kaşık yağ
  •  Tuz, kırmızıbiber, kuru nane ve karabiber

Analı Kızlı Nasıl Yapılır

Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızıbiber eklenerek su yardımıyla yoğrulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Kıyma ile karıştırılarak yağda kavrulur. Kavrulmuş kıymaya salça ve maydanoz koyularak soğutulur. Daha önce yoğrulan bulgurlardan küçük yuvarlak parçalar koparılarak oyulur. Oyulan köftenin içine kıymalı iç konularak iri ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Bulgurun bir kısmı da içi boş küçük yuvarlaklar haline getirilir. Hazırlanan köfteler kaynamış suda haşlanır. Kaynamış nohut ilave edilir. Kızgın yağ ve salça dökülerek malzemeler pişene kadar çorba kaynatılır. Çorba piştikten sonra limon sıkılarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 21089    Eklenme Tarihi : 18 Kasım 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2023 Salı