­ YUFKA TATLISI | Kültür Portalı

Yufka Tatlısı - Kütahya

Yufka Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • 8 adet kuru yufka
  • 1 kg toz şeker
  • 500 g su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 50 g iri taneli nişasta
  • 50 g ceviz içi
  • 125 g eritilmiş margarin veya tereyağı

Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır

Temiz bir örtü üzerine konulan yufkalar su serpiştirilerek yumuşatılır. Fırın tepsisi hafifçe yağlanır. İlk yufka tepsiye döşenir. Daha önce kısık ateşte 5-6 dakika kavrulmuş olan ceviz içi, nişastanın bir kısmı, tepsiye döşenip yağlanmış olan yufkanın üzerine serpilir. Bu işlem 8 yufka için de sırayla yapılır. En üste kalan yağ fırça ile sürülür. Bıçakla baklava dilimleri halinde kesilir. 200 derece ısıtılmış olan fırında 20-25 dakika pişirilir. Daha önce hazırlanmış olan soğuk şerbet ılımış yufkaların üzerine dökülür. Bir gün dinlendirildikten sonra soğuk olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 6627    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mart 2024 Perşembe