­ YOĞURTLU MANCAR | Kültür Portalı

Yoğurtlu Mancar - Bartın

Yoğurtlu Mancar Malzemeleri Nelerdir? 

  • 2kg pancar kökü
  • 1.5 litre su
  • 0,5  litre yoğurt
  • 30 g salça
  • 25 g ayçiçek
  • 10 g sarımsak

Yoğurtlu Mancar Nasıl Yapılır?

Haşlanan pancarların kabuklarını soyunuz ve yuvarlak dilimler halinde doğrayınız. Şekerle karıştırarak dinlenmeye bırakınız. Sarımsak ve yoğurdu karıştırınız. Hazırlamış olduğumuz sarımsak ve yoğurdu pancarların üzerine dökünüz. Ayn bir tavaya sıvı yağı koyarak salçayı kavurunuz. Suyu ekleyiniz. Suyu çekip kıvamını aldıktan sonra pancarların üzerine ilave ediniz. Servise hazırdır, afiyet olsun. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 1201    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi