­ KURU PATLICAN DOLMASI | Kültür Portalı

Kuru Patlıcan Dolması - Denizli

MALZEMELER: • Kuru patlıcan • Kıyma • Pirinç • Salça • Karabiber • Tuz • Soğan • Sıvı yağ

 

HAZIRLANIŞI: Kuru patlıcanlar haşlanır. Kıyma ve ince kıyılmış soğan yağda kavrulur. Salça ve baharatlar eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan iç ile patlıcanların içi doldurularak bir tencereye yerleştirilir. Az su ile kısık ateşte pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Pembe YARENGÜME Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1282    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba