­ ÇILBIR | Kültür Portalı

Çılbır - Denizli

MALZEMELER: 5 yumurta 1 kaşık tereyağı 1.5 su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke Tuz, kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Yayvan ve derin olmayan bir tencereye bol su koyarak kaynatılır. İçine bir kaşık tuz ve sirke atılır. Kaynayan suyun içine yumurtalar dağılmamalarına özen gösterilerek çok yakından kırılır. Beyazları tamamen pişince kevgirle süzülerek, sarıları dağılmadan servis tabağına çıkarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı biberi tereyağında kızdırılır. Hazırlanan sosu servis tabağının üzerinde gezdirilir. SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 1041    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba