­ HADRIANOI (HADRİNOİ AD OLYMPUM)ANTİK KENTİ | Kültür Portalı

Hadrıanoı (Hadrinoi Ad Olympum)Antik Kenti - Bursa

Adı Hadrıanoı (Hadrinoi Ad Olympum)Antik Kenti
Mah. Köy - Mevkii Gazi Paşa Mahallesi
Adres Gazi Paşa Mahallesi Kilise Altı Orhaneli/Bursa
Diğer Özellikler
Genel Tanım Orhaneli İlçesi’nin yaklaşık 2 km. batısında Kusumlar Yolu kenarındaki alandan ormanlık alana doğru (kuzey batıya) yayılma gösteren kalıntılar Hadrıanoı Antik kentine ait olduğu kabul edilmektedir. Bu kalıntılar insitu durumdaki kalıntılar yanı sıra iri düzgün blok taşlarla oluşturulmuş duvar kalıntıları, yoğun mimari eleman ve çoğunlukla Roma Dönemine tarihlenen seramiklerdir. Roma çağı öncesi yerleşim olması olasılığı da yüksek olan bu antik kentin adı daha sonra Atranos ve Dagouta olarak değiştirilmiştir.
Kullanım Durumu
Potansiyeli Durumu Bulunduğu alandan ormanlık alana doğru (kuzey batıya) yayılma gösteren kalıntılar mevcuttur.
Önerilen Koruma Antik Kent
Görüntülenme Sayısı : 1387    Eklenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma