­ GÖLYAZI BELDESİ ADALAR DİZİSİ DOĞAL SİT ALANI, ARKEOLOJİK SİT ALANI | Kültür Portalı

Gölyazı Beldesi Adalar Dizisi Doğal Sit Alanı, Arkeolojik Sit Alanı - Bursa

Adı Gölyazı Beldesi Adalar Dizisi Doğal Sit Alanı, Arkeolojik Sit Alanı
Mah. Köy - Mevkii Gölyazı Beldesi
Adres Gölyazı Beldesi Nilüfer/Bursa
Diğer Özellikler
Genel Tanım Apollania ad Ryndacum Antik Kentinin kalıntılarının da yer aldığı adalar dizisi jeolojik oluşumları, yüzey ve kıyısındaki bitki dokusu ile peyzaj-siluet açısından önem arzetmektedir. Adalarda yer alan Roma ve geç Bizans Çağı kalıntı ve buluntuları ayrı bir zenginlik oluşturmaktadır. Gölde su seviyesinin değişmesiyle adaların yüzölçümleri de değişmektedir. MUTLU-NAİL BEY-MANASTIR-Adası: 1875 parsel KEREVİT Adası: 1878 parsel Heybeli (EYBELİ) Adaları: 1220-1221 parseller Kerevit Ada: 1222 parsel KIZ Adası:267 parsel Kerevit Adası (Yerleşim Doğusu) İki adet: 1225-1226 parseller TERZİOĞLU Adası: ARİFMOLLA Adası:
Kullanım Durumu
Potansiyeli Durumu Ramsar Sözleşmesi kapsamında 1. Sınıf sulak alandır. Önemli kuş konaklama alanıdır.
Önerilen Koruma 1. derece Doğal ve 1. derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil
Görüntülenme Sayısı : 1554    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Temmuz 2014 Çarşamba