­ ARPA TEPE HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

Arpa Tepe Höyüğü - Bursa

Adı Arpa Tepe Höyüğü
Mah. Köy - Mevkii Gazi Paşa Mahallesi Beslenme Yeri Mevki
Adres Gazi Paşa Mahallesi Beslenme Yeri Mevki Orhaneli / Bursa
Diğer Özellikler
Genel Tanım Bursa-Orhaneli yolu üzerinde, Orhaneli’ne yaklaşık 2 km. mesafede yolun kuzeyinde bulunan Ege Metal Madencilik Tesislerinin bulunduğu yerin güneyinde yola bitişik olan höyük, halk arasında Arpa Tepe olarak isimlendirilmektedir. Yola yakın bir kısmı toprak alımı için açılmış durumdadır. Höyüğün çevresinde moloz taştan bir set bulunmaktadır. Bu set höyüğün yayılmasını önlemiştir. Höyük yaklaşık olarak 250 x 350 metre ebadında oval biçimdedir. Yol kotuna göre höyük yüksekliği 8 m. civarındadır. Keramik malzemeye göre geç Kalkolitik, Eski Tunç ve Roma Devrine tarihlenebilmektedir. Toprak alınan kesitten yanmış kerpiç duvar izleri görülmektedir.
Potansiyeli Durumu Höyük
Önerilen Koruma Höyük
Görüntülenme Sayısı : 637    Eklenme Tarihi : 05 Temmuz 2014 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2014 Cumartesi